De Oculus Rift ligt over een maand gewoon in de winkel, maar niet in Nederland

Oculus Rift

Wie een Oculus Rift wilde kopen, was beperkt tot het internet. Hoewel de VR-bril al maanden in Amerikaanse winkels ligt, was hij in Europa alleen via een webshop van de fabrikant zelf verkrijgbaar. Maar stapje voor stapje breidt Oculus zijn aanbod via traditionele winkels uit. Vanaf 20 september gebeurt dat in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In Duitsland gaat in elk geval Media Markt de brillen verkopen en dat biedt hoop dat de bril ook in ons land naar die winkel komt. Daarover is overigens officieel nog niets bekend.

Het lijkt een klein detail, maar de fysieke verkoop van de Rift kan veel voor VR betekenen. De bril zal immers een stuk meer mensen kunnen bereiken als hij bij bijvoorbeeld de Media Markt ligt. Daarnaast wil Oculus ook nog eens 600 demostations verspreid over winkels wereldwijd installeren, zodat mensen VR kunnen uitproberen voor ze de aanschaf overwegen. Wel zo handig, want een VR-bril en bijbehorende PC kosten samen al snel 1500 euro.

Op 5 oktober wil Oculus nog meer bekendmaken. Dan staat de Oculus Connect-beurs gepland, waarop vermoedelijk de verkoopdatum voor de Oculus Touch-bewegingscontrollers zal worden aangekondigd. Hiermee is het mogelijk je handen naar virtual reality te verplaatsen, zoals de HTC Vive-controllers dat ook doen.

In eerdere versie stond onterecht dat de Oculus Rift vanaf 20 september ook in Nederland in de winkel zou liggen.