Oculus-topman John Carmack richt zich op positie-tracking voor mobiele virtual reality

Oculus heeft een van zijn grootste namen gezet op het verbeteren van een specifieke functie die ervoor moet zorgen dat de Samsung Gear VR betere prestaties kan leveren. Dit laat John Carmack, hoofd technologie bij Oculus, zelf weten in een tweet.

De Gear VR is een samenwerking tussen Oculus en Samsung. Het is geen volledige vr-bril, maar een soort case voor de Samsung Note 4 smartphone waarbij de telefoon het beeldscherm van de headset vormt. Volgens Venture Beat is de positie-tracking van de Gear VR een vaak genoemd probleem. Momenteel kan de Gear namelijk alleen registeren wanneer je jouw hoofd op een bepaalde manier draait.

Met de verbeteringen moet er onder andere voor gezorgd worden dat de Gear VR je kan vertellen waar je in de VR-wereld bent zodat je ook door bijvoorbeeld je woonkamer heen kunt lopen. Naast dat de ontwikkeling natuurlijk een verbetering is voor de Gear VR heeft deze ook veel potentie voor de Oculus Rift zelf. Ook met de Rift zijn de bewegingen nog vrij beperkt, in tegenstelling tot de HTC Vive waarmee je ook daadwerkelijk door een ruimte kan rondlopen.