Oculus wil VR-experimenten in spotlights zetten met Concepts

Virtual Reality is voor veel mensen nog behoorlijk nieuw. VR-bedrijf Oculus hoopt ons meer vernieuwende ervaringen te kunnen bieden door in zijn download-winkel een speciale hoek voor VR-concepten in te richten.

Het is soms behoorlijk zoeken als je de minder voor de hand liggende VR-applicaties wilt proberen. Je vindt ze vaak verspreid over allerlei websites en platformen, zoals steam. Oculus beschikt al over zijn eigen Oculus Store, maar wil ontwikkelaars nu stimuleren om eerder naar buiten te treden met hun project. Binnen Oculus Concepts, een nieuwe sectie in de Store, kunnen zij hun experimenten alvast met de wereld delen.

Oculus Concepts zijn vooral games en apps die nog niet helemaal af zijn, maar al wel de moeite waard zijn om te bekijken. Zo toont Oculus nu bijvoorbeeld ‘The Night Cafe: An Immersive Tribune to Van Gogh’ als concept. Deze app was eerder al te zien tijdens de Oculus Mobile VR Jam en zal binnenkort dus te gebruiken zijn door het grote publiek.

Oculus benadrukt dat een aantal van de grootste VR-games vooral zo succesvol zijn geworden omdat ze al in een vroeg stadium beschikbaar werden gemaakt. Mocht je dus op zoek zijn naar een aantal interessante apps en games en een beetje avontuurlijk ingesteld zijn, dan doe je er goed aan de concepten eens te checken.