Ocushield-screenprotector filtert het schadelijk licht van je smartphone weg

We kijken vaak de hele dag naar onze smartphones en computers, terwijl dat vooral ’s avonds behoorlijk slecht is voor je ogen. Je kunt natuurlijk een bril dragen met een ingebouwd filter tegen dat schadelijk licht, maar daar zit niet iedereen op te wachten. Een student van City University London heeft daarom een screenprotector ontwikkeld die het schadelijke, blauwe licht deels tegenhoudt.

Je ziet het de afgelopen tijd steeds vaker terugkomen in onderzoeken: we slapen slechter, omdat we totdat we naar bed gaan naar felverlichte schermen kijken. Je lichaam maakt dan een hormoon aan, omdat het denkt dat het dag is en jij wakker moet blijven. Het resultaat is een behoorlijk slaaptekort, want je slaapt minder snel in en wordt ook eerder weer waker. Student Dhruvin Pater wil dat voorkomen met de Ocushield, een screenprotector die blauw licht voor 25 procent kan wegfilteren.

Dhruvin kwam op het idee nadat hij kennismaakte met Hoya’s Blue Control, een blauw licht-filter voor brillenglazen. “Dat werkt erg goed, maar niet iedereen draagt natuurlijk een bril. Daarom heb ik Ocushield ontwikkeld. Het is een van de meest effectieve filters en houdt 25 procent van het blauwe licht tegen. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat de beeldkwaliteit onveranderd blijft, zodat je als altijd naar je apps, foto’s en video’s kunt blijven kijken.”

Ocushield is tijdelijk verkrijgbaar voor 9,99 pond. Voor Nederlandse bestellingen komt daar nog 3,49 pond aan verzendkosten bij.