‘Oekraïner verkoopt mogelijk gestolen exemplaren van nog niet verschenen Pixel 3 XL’

De Pixel 3 XL is misschien nog niet op de markt verschenen, maar hij wordt al wel verkocht. Een Oekraïner verkoopt een groot aantal mogelijk gestolen exemplaren op de zwarte markt voor 2.000 dollar per stuk. Dat ontdekte 9to5Google. Naar alle waarschijnlijkheid komt ook een groot aantal lekken van deze Oekraïner.

Eerder deze maand plaatste een Oekraïense blogger genaamd Luchkov foto’s van de telefoon. Interessant was dat de foto’s niet alleen de telefoon zelf toonden, maar ook de volledige doos waarmee hij in de winkel komt te liggen. Er zat een handleiding bij, accessoires en meer.

Later in de maand deelde de blog ook een hands-on video van de telefoon. Deze keer stond er echte een watermerk op de beelden, die linkte naar een mysterieus Telegram-account. In dat kanaal probeerde de verkoper kopers te vinden voor de Google Pixel 2 XL en de Pixel 3 XL, die nog aangekondigd moet worden.

De verkoper zegt veel exemplaren van de telefoon te hebben, en daar ook foto’s van te hebben. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid dat het fraude is, en de verkoper geld probeert te verdienen zonder de telefoon ooit te versturen.

Veel onduidelijk

Mocht het allemaal echt zijn, dan is het niet duidelijk hoe de verkoper aan de telefoons is gekomen. Ook is onduidelijk hoeveel de verkoper er precies heeft en al heeft verkocht. Er zijn echter foto’s met 9to5Google gedeeld waarin er 10 stuks aan een koper werden aangeboden. Dat geeft het idee dat de verkoper significante aantallen had van de telefoon.

Een anonieme bron stelt inmiddels dat Google en Foxconn interne gesprekken houden over de gelekte foto’s.