Officieel: dit is de consumentenversie van de Oculus Rift

Oculus heeft eindelijk de definitieve versie van de Oculus Rift onthuld. De virtual reality-bril was tot nu doe alleen beschikbaar voor ontwikkelaars, maar gaat begin 2016 officieel in de verkoop.

De bril wordt voorzien van twee OLED-schermen en twee verschuifbare lenzen, zodat je ze met een slider kunt verstellen op basis van de positie van jouw ogen. De OLED-displays zorgen ervoor dat je geen individuele pixels meer kunt waarnemen. Sterker nog: Oculus belooft dat het straks voelt alsof je een normale bril op zet.

De Oculus Rift voelt nu ook als een consumentenproduct. De materialen zijn van hoogwaardige kwaliteit, zodat de bril steviger aanvoelt, maar tegelijkertijd licht genoeg is om met één hand op te pakken. Daarnaast krijgt de Oculus Rift een ingebouwde koptelefoon en is het voortaan mogelijk om je eigen bril op te houden, zodat iedereen de virtuele wereld scherp kan zien.

Oculus heeft verder bekend gemaak dat je de virtual reality-bril kunt gebruiken om Xbox One-games te spelen. Je kunt deze spellen namelijk direct naar de Oculus Rift streamen en besturen met de meegeleverde Xbox One-controller. Oculus zet flink in op gaming, want het bedrijf heeft toegezegd 10 miljoen dollar te investeren in games die speciaal voor de VR-bril worden ontwikkeld.