Officiële opening Tesla Gigafactory is op 29 juli

Om te zorgen dat Tesla genoeg accu’s heeft voor de Model S, Model X en straks ook nog voor Model 3, bouwt Tesla een gigantische fabriek in Nevada: de Gigafactory. Een heel klein deel van de accufabriek is inmiddels operationeel; het overgrote deel is nog volop in aanbouw. Maar Tesla heeft toch maar besloten dat deze zomer een mooi moment is voor de officiële opening.

Volgens Fortune hebben Tesla-klanten die zich hebben bewezen als een ware ambassadeur voor het merk een uitnodiging gekregen voor het openingsfeestje. Of er ook pers bij aanwezig is, is onduidelijk. Bij de lancering van Model 3 werden ook eerst klanten uitgenodigd en toen pas pers, schrijft The Verge.

Begin deze maand was nog maar 14 procent van de Gigafactory operationeel. De planning is dat de fabriek pas in 2020 op zijn maximale capaciteit draait. Volgens Tesla wordt er dan 35 gigawattuur aan batterijcapaciteit per jaar geproduceerd. Genoeg voor tussen de 400.000 en 500.000 Tesla’s. Eerder zei CEO Elon Musk dat voor de Model 3 op termijn ook een accufabriek in Europa nodig is.

De bedoeling van de Gigafactory is om de wereldwijde batterijproductie te verdubbelen om zo de eigen vraag aan te kunnen. Daarnaast moeten accu’s goedkoper worden dankzij de massaproductie. Het doel is om de prijs met een derde te laten zakken.