Oink helpt ouders de in-app aankopen van hun kinderen controleren


Een 13-jarige met toegang tot zijn ouders’ iTunes account zou in een middag een enorme rekening op kunnen bouwen door verschillende online aankopen. Een onverwachte rekening die ouders liever niet zien verschijnen, en misschien zelf weigeren te betalen omdat ze de aankoop niet hebben gemachtigd.

Betalingsbedrijf Oink heeft hiervoor een oplossing bedacht en laat kinderen kopen wat ze willen, maar binnen een vooraf opgesteld budget door vader en moeder. Met behulp van de dienst kunnen ouders hun credit card gewoon koppelen aan hun account, maar zijn ze nu ook in staat een algeheel uitgave limiet te bepalen. Ook kunnen ze een een limiet bepalen voor de kosten van één aankoop.

Oink werkt verder hetzelfde als PayPal, in de zin dat aankopen alleen kunnen worden gedaan met behulp van een gebruikersnaam en wachtwoord. Een kind kan nu een bepaald bedrag aan geld krijgen die hij kan besteden elke maand, of slechts toestemming krijgen om bij specifieke aanbieders aankopen te doen.

De dienst is nu beschikbaar in een aantal online winkels en populaire games zoals Habbo Hotel, en het bedrijf is nu aan het onderhandelen om verder uit te breiden.