Old school games keren terug met Dragon Islands in Telegram

Ken je de oude text-based games nog die je speelde op een computer zonder grafische interface? Dankzij chatbots komen deze spellen weer helemaal terug. Dragon Islands is er één van en te spelen in de berichten-app Telegram.

Dragon Islands is een gigantisch multiplayer online rol-playing game, maar bestaat volledig uit tekst. Door middel van chatbots en kunstmatige intelligentie communiceert het spel met je via berichten in Telegram. De gameplay is gebaseerd op multiuser dungeon (MUD’s), waar ook de eerste online games die in de jaren ’80 populair – allemaal text-based – waren op gebaseerd zijn. En ook Dragon Islands doet het goed: het spel heeft al een miljoen berichten verstuurt aan haar spelers terwijl de game slechts een week als alpha-test draait.

Dragon Islands

“Iedereen wacht voor slimme assistenten en slimme hulpmiddelen met AI”, vertelt een programmeur van Chat Robotic aan GamesBeat. “Maar wat echt populair kan worden is een old school MUD die naar de gemakkelijke en native omgeving van de huidige berichten-apps gebracht wordt.”

Dragon Islands is op dit moment te koop in de bot store van Telegram, maar er is ook een crowdfunding-actie bezig op Kickstarter. De ontwikkelaars hopen tienduizend dollar op te halen om het spel verder te ontwikkelen. Op deze pagina laat het team weten al meer dan tienduizend spelers te hebben, maar ze hebben pas 1.025 dollar opgehaald. De campagne loopt nog 27 dagen.