Goud Sanne Wevers is meestbesproken Nederlandse OS-moment op Twitter

De Olympische Spelen zitten er inmiddels al bijna een week op en dus wordt er overal de balans opgemaakt. Zo ook bij Twitter: misschien wel het belangrijkste sociale medium als het om sport gaat. Hoe hebben deze Olympische Spelen het online gedaan? Twitter heeft een paar cijfers naar buiten gebracht, om daar een beeld van te scheppen.

Om te beginnen een paar interessante details: in totaal zijn er 187 miljoen tweets over de Olympische Spelen verzonden, die bij elkaar 75 miljard keer door gebruikers zijn bekeken.

De voetbalwedstrijd tussen Duitsland en Brazilië was daarbij het populairste moment op Twitter, gevolgd door de 100 meter-sprint van Usain Bolt. Twitter-gebruikers waren het meest in gesprek over zwemmer Michael Phelps, gevolgd door Usain Bolt en voetballer Neymar.

De meest besproken sport tijdens de Olympische Spelen waren zwemmen, voetballen en hardlopen. En over deze sporters ging het het meest:

Meest_besproken_atleten

#TeamNL

Er staat geen Nederlander in de top 3, omdat wij natuurlijk een stuk minder Twitteraars hebben dan landen als de VS en Brazilië. Desondanks werd er ook in ons land veel getweet over de Spelen. En vooral ook over de zaken daaromheen. Zo werden er 80.000 tweets verstuurd over Yuri van Gelder.

En dit zijn de drie meest besproken momenten van de Nederlandse deelnemers:

Top_3_Momenten_NL

Populairste tweets

En wat waren wereldwijd de populairste tweets vanuit Rio? Dat waren deze drie:

Het maken van gifjes van Olympische wedstrijdbeelden was verboden, ook voor de media die uitzendrechten hadden. Desondanks heeft het IOC zelf een Vine (wat verdacht veel lijkt op een gifje) online gezet, die ook meteen de populairste Vine werd van deze Spelen.