Olympische Sporters moeten Apple logos afplakken tijdens Openingsceremonie Winterspelen

Omdat Samsung dit jaar opnieuw een van de hoofdsponsoren van de Olympische Winterspelen in Sochi is, worden alle sporters die vanavond meedoen aan de openingsceremonie verzocht om hun Apple devices af te plakken op de plek van het Apple logo.

Samsung is dit najaar nadrukkelijk aanwezig op de Spelen en heeft in de goodiebags van alle Olympische sporters zelfs een gloednieuw Galaxy Note 3 toestel verstopt. Leuke gift, maar het verzoek is dus wel om de iPhone vanavond thuis te laten.

Eerder werd al bekend dat het dit jaar voor de atleten ten strengste verboden is om op wat voor manier dan ook sponsoren te noemen. Niet op de kleding maar ook zelfs niet op social media. Sporters of coaches die zich toch schuldig maken aan het promoten van hun sponsoren tijdens het event op wat voor manier dan ook, lopen volgens regel 40 van het Olympisch handboek kans op ‘verwijdering uit de competitie en geldboetes’.

Het is niet duidelijk of de regel ook opgaat voor concurrenten van de hoofdsponsor van het event, zoals Apple. Volgens een reactie van het Olympisch comitee mogen de sporters hun iPhone vanavond gewoon gebruiken, zo lang het Apple logo maar niet in beeld is.