Omrom’s draagbare bloeddrukmeter lijkt er op een smartwatch

Het Japanse technologiebedrijf Omron heeft op de CES 2016 twee draagbare bloeddrukmeters gepresenteerd onder de naam ‘Project Zero’. De eerste  is een draagbare bloeddrukmeter die je op je bovenarm kun dragen. Hij beschikt over een klein scherm zodat je snel gegevens kunt aflezen.

De tweede bloeddruk meter is bijzonder: in plaats van een grote band die je om je arme doet, heeft hij de vorm van een horloge. Hij heeft een scherm en eigenlijk een beetje op een lompe smartwatch. De techniek hierachter is niet nieuw, maar de horlogevorm is uniek.

Meten via de pols is overigens niet ideaal, je moet je arm in een bepaalde positie houden om een accurate meting te krijgen. Omrom’s Project Zero houdt daar rekening mee door te bepalen hoe iemand zijn arm houdt. Als je je bloeddruk wilt meten, waarschuwt het horloge om je arm in de juiste positie te houden.

Hoewel het horloge voor een hele specifieke doelgroep bedoeld is, is hij volgens experts wel betrouwbaar. De producten van Omron zijn door de FDA (keuringsdienst voor medicijnen en voedsel in de VS) goedgekeurd. De producten komen aan het einde van 2016 op de markt en gaan rond de 200 dollar kosten.

Omron Healthcare Inc Upper Arm Blood Pressure Monitor