‘Omzet Lyft verdrievoudigt na schandalen bij concurrent Uber’

Uber heeft in het afgelopen jaar behoorlijk wat schandalen gehad. En dat is slecht voor Uber, maar een heel stuk prettiger voor de concurrentie. Taxidienst Lyft zag zijn omzet in het afgelopen jaar namelijk verdrievoudigen, stelt The Information op basis van vertrouwelijke cijfers die ze in hebben gezien.

De omzet in de eerste helft van het jaar bedroeg maar liefst 483 miljoen dollar (405 miljoen euro), tegenover 150 miljoen dollar een jaar eerder. Het verlies van Lyft daalde ondertussen naar 206 miljoen dollar. In 2016 bedroeg dat verlies nog 283 miljoen dollar.

Kleiner

Hoewel Lyft dus lijkt te hebben geprofiteerd van de schandalen bij Uber in het afgelopen jaar, is het bedrijf qua omzet nog wel een stuk kleiner dan zijn concurrent. Uber draaide in het eerste halfjaar een omzet van 3 miljard dollar en een verlies van 2 miljard dollar. Verschil is natuurlijk dat Uber in veel meer landen beschikbaar is.

Uber kwam in 2017 onder meer negatief in het nieuws vanwege seksuele intimidatie op de werkvloer. In november bleek bovendien dat het bedrijf een grote hack verzwegen had.