Oncomfort wil je met virtual reality minder zenuwachtig maken voor een operatie

Altijd spannend: de minuten voor een medische behandeling of operatie. In welke mate een hart in die situatie bonst, is afhankelijk van persoon tot persoon. Voor wie de zenuwen echt niet meer aankan heeft Oncomfort een oplossing: virtual reality. Daarmee is het bedrijf een van de finalisten in de categorie Augmented and Virtual Reality Technologies van de startupwedstrijd SXSW Accelerator.

Virtual reality kan volgens Oncomfort helpen om stress, nervositeit en pijn tegen te gaan. Dat niet alleen: de VR-ervaringen van het bedrijf kunnen ook helpen bij het informeren van de patiënt. Daardoor moet hij of zij kalm worden en het gevoel krijgen in controle te zijn. Het bedrijf heeft nu vijf verschillende VR-ervaringen ontwikkeld, ieder met verschillende lengtes en een eigen doel.

Oncomfort heeft VR-ervaringen ontwikkeld die ondersteuning bieden bij bijvoorbeeld ademhalingsoefeningen en ontspanning van spieren. Andere ervaringen moeten helpen bij het stilliggen of zorgen voor afleiding. Ze zijn beschikbaar in vijf talen: Arabisch, Engels, Frans, Spaans en Nederlands.

SXSW Accelerator

De finalisten van de SXSW Accelerator mogen hun concept zaterdag pitchen op SXSW in Austin, Texas. Uit alle finalisten volgt een groep van achttien startups. De bedrijven horen zondag of zij de winnaar zijn geworden in hun eigen categorie. Alle finalisten en categorieën zijn hier te vinden.