‘Onderhandelingen BMW en Daimler voor Apple Car stopgezet’

De onderhandelingen over een samenwerking tussen Apple en autofabrikanten BMW en Daimler, dat onder meer Mercedes-Benz beheert, over een samenwerking voor het project Apple Car, zijn uitgelopen op niets. Dat meldt het Duitse Handelsblatt.

De krant baseert zich daarbij op bronnen die zeggen dat zowel BMW als Daimler het niet met Apple eens konden worden over wie het project zou leiden en wie de eigenaar zou worden van de data.

Zowel Apple als BWM en Daimler weigeren tegenover de Duitse krant te bevestigen dat de gesprekken überhaupt hebben plaatsgevonden. Volgens Handelsblatt zouden de gesprekken met BMW vorig jaar al afgerond zijn en zou Daimler onlangs de onderhandelingen stop hebben gezet.

Project Titan

Of de geruchten waar zijn is nog maar de vraag. Apple heeft nog niets officieels losgelaten over wat omschreven wordt als Apple Car. Sommigen beweren dat Apple een volledige auto aan het bouwen is. Anderen vermoeden dat het eerder gaat om een besturingssysteem voor auto’s, dat Apple gaat leveren aan autofabrikanten.

Begin dit jaar kwam naar buiten dat het niet zo lekker ging met Project Titan. Desondanks gaan er geruchten dat Apple Car op dit moment juist ontwikkeld wordt in Duitsland.