Binnenkort kun je onderling geld overmaken via iDeal

De betaalmethode iDeal is al een veelgebruikte manier om af te rekenen bij een webshop of betalingen via een bank te regelen. Maar met iDeal geld overmaken naar vrienden of familie was tot nu toe nog niet mogelijk. Daar komt binnenkort wellicht verandering in.

Betaalvereniging Nederland, dat ons digitale betalingsverkeer organiseert, biedt betaalbedrijven nu de mogelijkheid om zich aan te melden zodat particulieren onderling geld kunnen overmaken via iDeal. Als een bank of ander platform voldoet aan de eisen die de Betaalvereniging Nederland daarvoor heeft opgesteld, kan het bedrijf de dienst gaan aanbieden. Het eerste bedrijf dat de optie mag gaan bieden is Online Betaalplatform, dat de functie later deze maand wil lanceren.

Het systeem is een aanvulling op eerdere manieren die banken introduceerden om onderling betalen makkelijker te maken. Zo kennen we onder mee Tikkie van ABN Amro en de nieuwe spelers Bunq en Florin. ING kwam een jaar geleden met TWYP, maar maakte in november bekend daar alweer mee te stoppen.