Onderzoek: Apple Watch-bezitters leven gezonder

Het is minder dan vier maanden geleden sinds de Apple Watch werd gelanceerd. Toch merken veel early adopters al positieve veranderingen in hun leefstijl. De Apple Watch motiveert zijn gebruikers namelijk om gezondere keuzes te maken.

Dat maakte marketingbedrijf Wristly bekend. Het bedrijf staat bekend als het grootste onafhankelijke Apple Watch research platform en werkt met een panel van 1000 Apple Watch-eigenaren. Volgens het bedrijf maken veel Apple Watch-bezitters gebruik van de health- en fitness features. Wristly ondervroeg de Apple Watch-bezitters over hun levensstijl sinds ze begonnen met het dragen van het slimme horloge. 75 procent van de deelnemers gaf aan vaker op te staan en een rondje te lopen. 59 procent van de bezitters maken gezondere keuzes met betrekking tot voeding en 57 procent is meer gaan sporten.

Apple-Watch-Workout-800x411

De early adopters zijn over het algemeen zeer tevreden over de health- en fitness apps van het horloge. 89 procent van de ondervraagden was enorm tevreden over de standaard Acitivity-app, terwijl 80 procent goede ervaringen heeft met de hartslagmonitor. Ook de Workout app doet het goed onder gebruikers: 75 procent gaf aan regelmatig gebruik te maken van de applicatie.

Apple-Watch-Lifestyle-Changes-800x552

Bij het maken van gezondere keuzes moet je consequent zijn en volgens Wristly zijn de meeste Apple Watch-gebruikers dat ook. De gebruikers hebben het slimme horloge regelmatig om. 86 procent geeft aan dat ze het horloge dagelijks om hun pols dragen. Slechts 1,3 procent zegt dat ze de wearable meerdere dagen achtereen niet dragen.

Apple-Watch-Satisfaction-Features-800x546

Natuurlijk is de Apple Watch niet de enige wearable die gebruikers motiveert om gezonder te leven, maar de challenges en beloningen zorgen er in ieder geval voor dat early adopters hun levensstijl aanpassen op een manier die zij zelf niet hadden verwacht.