Onderzoek: Crisis drukt stempel op Kerst

In Nederland shoppen we, als het gaat om de kerstcadeaus, dit jaar met de hand op de knip. Dat blijkt uit een recent onderzoek onder mannen en vrouwen tussen de 18 en 55 jaar. Bijna een kwart van hen denkt dit jaar minder uit te geven aan geschenken door de crisis.

Uit het onderzoek bleek dat zo’n 23% van de deelnemers dit jaar substantieel minder zullen uitgeven aan cadeau’s dan voorgaande jaren wegen de crisis. Dat zal zich naar verwachting dan vooral uiten in kwantiteit, aangezien ruim een derde liever één heel goed cadeau schenkt, in plaats van een aantal kleine.

Opvallender nog: een bijna even zo groot deel (30%) van de deelnemers geeft aan Kerst dit jaar in zijn geheel over te slaan, terwijl zo’n 13% van de ondervraagden aangaf de crisis in geen enkele manier van invloed te laten zijn op Kerst.

Vergeleken met voorgaande jaren zegt 60% dit jaar evenveel uit te geven als voorgaande jaren, terwijl een derde minder uit zal geven. Slechts twee procent van de ondervraagde gaf aan meer te gaan spenderen aan Kerst.

Uit het onderzoek bleek verder dat mannen dit jaar het liefst een gadget of game onder de boom vinden, terwijl vrouwen het meest tevreden zouden zijn met een persoonlijker cadeau als een fotoboek, sieraden of decoratiemateriaal voor in huis.

Gadgets en gouden juwelen, die vallen dan waarschijnlijk in die groep van twee procent! ;)

Mocht je nog cadeautips zoeken voor familie, vrienden of je persoonlijke verlanglijstje, check dan ook even de Numrush Gift Guide!