Onderzoek: ‘Uitgaven aan games op recordhoogte van 1,5 miljard dollar in oktober’

Het gaat goed in de wereld van de games. Volgens een onderzoek van de NPD Group is er tussen oktober 2017 en oktober 2018 het hoogste bedrag aan geld uitgegeven sinds 2011. En vooral oktober 2018 deed het goed: er werd een recordbedrag uitgegeven. Dat meldt GeekWire.

In totaal werd er in oktober dit jaar 1,5 miljard dollar uitgegeven aan games, wat 73 procent meer is dan een jaar eerder. De verkoop van hardware steeg met 26 procent. De verkoop van accessoires en game-kaarten steeg met 54 procent en software (zowel digitaal als fysiek)) zelfs met 104 procent.

De bevindingen zijn gebaseerd op uitgevers die meewerken als onderdeel van een digitaal panel. De meeste bedrijven in de industrie zeggen echter weinig over hun interne data, waardoor de bevindingen uit het rapport mogelijk niet per se de totale cijfers weergeven. Maar er is wel genoeg informatie om een aantal conclusies te trekken.

Een deel van de hardware-verkopen komen mogelijk door de herhaalde release van de NES Classic, die in juni 2018 de meest verkochte console was. Ook de SNES Classic verkoopt nog steeds goed. Ook zijn er diverse nieuwe games verschenen en begon de Switch zich te richten op onafhankelijke ontwikkelaars. Microsoft werkt aan games-as-a-service en Sony brengt gewoon veel toffe spellen uit.

VR

Opvallend is wel dat NPD stelt dat er minder wordt uitgegeven aan virtual reality door consumenten. Er wordt hard gewerkt aan nieuwe VR-titels en er zijn diverse bijgekomen dit jaar. Maar de verkoop van de hardware die je ervoor nodig hebt is met een derde gedaald ten opzichte van een jaar eerder.