Onderzoekers ontwikkelen realtime glucose-meter voor Android Wear

Nog niet iedereen is overtuigd van het nut van de smartwatch, maar de slimme horloges worden steeds praktischer. Zeker op medisch gebied kan een smartwatch namelijk een hoop meetwerk van je overnemen.

Ruim een miljoen Nederlanders hebben diabetes, dus we hoeven je niet uit te leggen dat het enorm belangrijk is om veel aandacht te besteden aan deze chronische ziekte. Een app-ontwikkelaar hoopt het leven van diabetes-patiënten net een beetje makkelijker te maken met een applicatie voor Android Wear. Deze app werkt samen met de Dexcom CGM, een glucosemonitor, om elke vijf minuten een update te geven van je glucosespiegel.

De monitor van Dexcom verzamelt zijn gegevens met een sensor in je huid. Vervolgens heb je een tweetal apps nodig om deze informatie terug te kunnen zien op je Android Wear-horloge. Allereerst heb je xDrip nodig om de data uit te lezen op je Android-telefoon. NightWatch zorgt uiteindelijk ervoor dat je elke vijf minuten een update krijgt op je smartwatch.

We zijn zelf geen ervaringsdeskundigen, maar diabetespatiënten reageren online behoorlijk enthousiast op de nieuwe apps. “Ik krijg nu elke vijf minuten mijn glucosespiegel door, zonder dat ik hoef te rommelen met de ontvanger. Ik heb al vijftien jaar diabetes, dus deze ontwikkeling helpt me enorm. De ontwikkelaars verdienen alle erkenning die ze maar kunnen krijgen.”