One Ring to Rule them All: Met deze ring om je vinger bestuur je alle apparaten in huis

Het besturen van apparaten door middel van een simpele handbeweging lijkt een nieuwe focus te zijn van veel hardware startups, en een Bluetooth ring waarmee je apparaten kan besturen door middel van handbewegingen is dan ook niets nieuws. Toch is de slimme ring Nod zeker noemenswaardig.

Niet alleen bevindt de ring zich al in een geavanceerde prototypefase, maar het product wordt ook nog eens ondersteund door een aantal grote durfkapitalisten waaronder Menlo Ventures en Sequoia Capital. Daarnaast bestaat het bedrijf uit verschillende talenten van Apple, Google, Jawbone, Samsung en vele andere tech-bedrijven met een expertise in zowel hardware als software design en productie. Een wearable om in de gaten te houden dus!

De ring is volledig waterbestendig en bevat een metalen rand aan de binnenkant voor comfort en hygiëne. De ring is beschikbaar in wel twaalf verschillende maten, en gebruikers ontvangen er een oplaadstation bij die tevens fungeert als ringhouder. Maar waarom een ring? Anush Elangovan, oprichter van Nod Labs vertelt:

We came together with the idea of trying to solve something that we think could possibly be the next computing revolution around input,” “We took a step back and looked at how we’ve progressed from plug panels and dip switches to the mouse in the PC era, and then touch in the mobile era, and we were like ‘what’s next?’ Speech has always been one part of it, but speech doesn’t work in a crowded room for example, so the next obvious one is gestures.

nexusae0_NodRings_thumb

De Nod ring biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van zogenaamde micro-bewegingen, hiermee kunnen gebruikers al met de kleinste en meest subtiele hand- en vingerbewegingen hun apparaten in huis besturen.

Of het kleine zwarte apparaatje comfortabel zit is nog wel de vraag, maar dat de slimme ring voor een hoop plezier gaat zorgen is zeker! Bedenk bijvoorbeeld eens hoe het zou zijn als je met een kleine handbeweging je televisie aan kan zetten, kan zappen, het geluid van je radio harder kan zetten, of de thermostaat hoger kan draaien: magisch!

De ring is vanaf nu vooruit te bestellen voor slechts $149

Nod_Hand_2-600x405