OnePlus presenteert OnePlus 6 met geheel glazen behuizing

OnePlus-6

OnePlus heeft zijn nieuwe vlaggenschip onthuld. De OnePlus 6 heeft een vrijwel randloos ontwerp met glazen behuizing. Het toestel krijgt een 6,28 inch Full Optic AMOLED-scherm met een verhouding van 19:9. Dat is het grootste scherm dat een OnePlus-telefoon ooit heeft gekregen.

Het toestel kan met het glazen ontwerp naar eigen zeggen een hogere internetsnelheid bieden. Door het glas zouden radiogolven namelijk beter worden uitgezonden en opgevangen. Daardoor kan de telefoon meer dan 1 GB aan downloadsnelheid aan. Het glas, Corning Gorilla Glass 5, zit zowel aan de voor- als achterkant van het apparaat. Het design heeft verder lichte rondingen en is vrijwel randloos.

De navigatiebalk van het toestel kan vervangen worden door ‘gesture control’. Daardoor kun je meer ruimte vrijmaken op het beeldscherm, bijvoorbeeld als je een film wilt kijken. Swipe omhoog om naar het thuisscherm te gaan en naar links of rechts om terug te gaan.

Camera

De OnePlus 6 heeft een dual-camera, met een 16 megapixel primaire camera en een 20 megapixel secundaire camera ter ondersteuning. De 16 megapixel camera krijgt een 19 procent grotere sensor en IOS, waardoor je bij iedere lichtsoort goede foto’s moet kunnen maken. De lichtinval en schaduwen moeten verder verbeterd worden door Advanced HDR, waarbij het HDR-algoritme verbeterd is.

OnePlus-6

De telefoon krijgt verder een Portrait Mode, die zowel op de camera als de voor- als achterkant te gebruiken is. Gebruik je het bij de selfiecamera, dan moet er een groter scherptediepte-effect aan je foto’s gegeven worden. Daarnaast komen er nieuwe bokeh-effecten om je portretten aan te passen. Het gaat onder meer om cirkels, hartvormen en stervormen die je aan je foto’s kunt toevoegen.

De camera’s krijgen verder een nieuwe OnePlus Slow Motion-modus. Daarmee kun je HD-video’s frame voor frame vastleggen en een slow motion-video maken.

Ook geschikt voor games

OnePlus heeft verder de gaming mode verbeterd. De Qualcomm Snapdragon TM 845 processor moet de prestaties met 30 procent verbeteren en 10 procent minder accu verbruiken.

Daarnaast zit er een Adreno 630 in die 30 procent sneller is dan de vorige generatie. Daardoor moet de telefoon ook HD-videostreaming aan kunnen, evenals het spelen van grafisch uitdagende spellen. Spelletjes moeten bovendien sneller openen en je netwerk en processor geven prioriteit aan een game als je die speelt.

Ook moet multitasken mogelijk zijn op de telefoon en de laadtijd voor apps verbeterd zijn. De telefoon bevat verder Fast Charge, waarmee je met een half uur opladen genoeg batterijlading moet hebben voor een gehele dag.

OnePlus-6

Beschikbaarheid

De OnePlus 6 wordt in drie kleuren beschikbaar: Mirror Black, Midnight Black en Silk White. De Mirror Black-variant is voor 519 euro te verkrijgen met 64 GB aan opslag. Voor 128 GB aan opslag betaal je 569 euro. De Midnight Black-versie is er ook in een variant met 256 GB aan opslag, die voor 619 euro te koop is. De Silk White-versie komt alleen met 128 GB voor 569 euro.

De OnePlus 6 is in Mirror Black en Midnight Black vanaf 21 mei te koop via de website van OnePlus. De Silk White-versie wordt een limited edition en is vanaf 5 juni te koop.