OnePlus bevestigt: 5T behoudt koptelefoonaansluiting

OnePlus

Waar de koptelefoon-aansluiting jarenlang als vanzelfsprekend gezien werd, wordt het nu met uitsterven bedreigd. De aansluiting zou onnodig veel toestelruimte innemen en lijkt overbodig met de opkomst van draadloze headsets. Smartphone fabrikant OnePlus behoudt de aansluiting echter voorlopig nog even.

OnePlus 5T

Mocht je nog niet behoefte hebben aan een draadloos bestaan, dan kan je bij smartphone fabrikant OnePlus je hart ophalen. Het bedrijf bevestigt nu dat haar nieuwste toestel, de OnePlus 5T, compleet zal zijn met een 3.5mm grote audio-ingang. De smartphone fabrikant maakte het nieuws bekend op Twitter met een foto waarop al haar toestellen één ding gemeen hebben:

Geliefde koptelefoonaansluiting

Het bedrijf voerde een onderzoek uit naar het gebruik van de aansluiting en kwam tot de conclusie dat 80 procent van haar gebruikers er nog gebruik van maakt. Waarom zou OnePlus dan al die gebruikers verontrusten door de aansluiting te verwijderen (kijk mee, Apple)?

OnePlus laat met het behoud van de aansluiting zien dat het bedrijf de input van haar klanten waardeert. Toch biedt het niet 100 procent zekerheid dat dit niet alsnog in de toekomst weggehaald zal worden. De aankondiging van OnePlus stelt echter wel haar gebruikers voor de komende periode gerust.