OnePlus ontwierp smartwatch, maar besloot hem niet te maken

Telefoonfabrikant OnePlus wilde een smartwatch maken, maar heeft daar uiteindelijk van afgezien. Dat zegt oprichter Pete Lau in een interview met The Wall Street Journal [€]. OnePlus is een klein merk dat vooral bekend staat om zijn goedkope high-end Android-smartphones. Het heeft een relatief kleine groep trouwe fans.

Het feit dat de smartwatchmarkt tot nu toe nog niet heel groot is, is overigens niet de directe aanleiding voor het schrappen van het horloge. Volgens Lau is de reden vooral dat het bedrijf denkt dat het schadelijk kan zijn voor de core-business van zijn bedrijf. “We hadden het ontwerp afgerond, maar desondanks besloten we hem te schrappen. We moet gefocust zijn.”

Details over de smartwatch gaf Lau niet, maar het is logisch als het zou gaan om een smartwatch met Android Wear. Deze worden ook al gemaakt door Huawei, LG en Motorola en geen van hen heeft heel veel succes met de horloges.

Twee jaar geleden bracht OnePlus zijn eerste smartphone uit, vorige jaar volgde de OnePlus 2 en de goedkopere OnePlus X. Volgende week kondigt het bedrijf de OnePlus 3 aan.