OnePlus presenteert draadloze bluetooth-oortjes Bullets Wireless

OnePlus Bullets_Wireless

OnePlus heeft tijdens zijn evenement in Londen nieuwe draadloze bluetooth-oortjes gepresenteerd. Het gaat om de Bullets Wireless, die vanaf eind juni beschikbaar worden. De oortjes pauzeren en starten de muziek automatisch als je de oordopjes magnetisch aan elkaar klikt.

De Bullets Wireless waren al enige tijd in ontwikkeling, vertelt Pete Lau, medeoprichter en CEO van OnePlus. “We ontwikkelden het eerste prototype van de Bullets Wireless twee jaar geleden, maar we hebben gewacht met de doorontwikkeling totdat de technologie de beste ervaring kon bieden aan onze gebruikers.”

De oortjes maken gebruik van Fast Charge, waardoor je binnen 10 minuten laden genoeg batterijlading hebt voor 5 uur gebruik. In totaal hebben de oortjes een batterijcapacitieit voor 8 uur. Opladen doe je met een USB-C-kabel. Zijn de oortjes langer dan 5 minuten losgekoppeld van de telefoon, dan gaan ze direct uit om accu te besparen.

Magnetisch

De oortjes zelf zijn bovendien magnetisch. Je kunt ze aan elkaar koppelen om te voorkomen dat de draden in de war gaan. Maar die magneten bieden ook een extra functie. Leg je de oortjes tegen elkaar, dan pauzeert de muziek automatisch. Haal je ze weer uit elkaar, dan gaat de muziek weer verder. In de toekomst kun je op deze manier ook telefoontjes opnemen.

Verder bieden de oortjes ondersteuning voor de Google Assistant. Druk 1 keer op de knop en je roept de assistent op.

De Bullets Wireless zijn vanaf eind juni te koop voor 79 euro via de website van OnePlus.