OnePlus presenteert nieuwe smartphones met camera die uitklapt

OnePlus-7

OnePlus heeft gisteravond twee nieuwe telefoons onthuld. Allereerst is er natuurlijk de opvolger van de 6T, namelijk de OnePlus 7. Maar nog veel interessanter is de 7 Pro, weet The Verge. Beide telefoons komen vanaf 21 mei in Nederland op de markt.

Beide telefoons hebben wat kenmerken die inmiddels vrij typerend zijn voor telefoons van OnePlus: meerdere camera’s, grote schermen, grote accu’s en een optie om die accu ook heel snel weer op te laden.

De OnePlus 7 lijkt qua uiterlijk verder exact op die 6T van vorig jaar. De telefoon heeft zelfs een 6,41 inch 1080p-scherm en een waterdruppel-inkeping, net als zijn voorganger. Wel is het nu een AMOLED-scherm, aldus The Verge. Verder heeft de telefoon een 48 megapixel-camera aan de achterkant en een tweede 5 megapixel-dieptesensor.

Ook heeft de telefoon dual stereo speakers, die Dolby Atmos-geluid moeten geven. En ja, de vingerafdrukscanner in het scherm is weer teruggekomen. Binnenin zit tot slot nog een 3.700 mAh-accu. De telefoon komt met 6 GB RAM-geheugen en 128 GB opslag voor 559 euro, of met 8GB RAM-geheugen en 256 GB aan opslag voor 609 euro.

OnePlus 7 Pro

De OnePlus 7 Pro is zoals gezegd de interessantere telefoon van de twee, aangezien deze veel nieuwe kenmerken en functies heeft. Allereerst is er het OLED-scherm van 6,7 inch met afgeronde hoeken en vrijwel geen schermrand. Het scherm kan 90 keer per seconde verversen, wat 50 keer sneller is dan de meeste andere telefoons. Daardoor heb je minder vertraging en moet alles prettiger werken.

Dat scherm komt zonder inkeping, aangezien de camera verstopt zit in een module die uit de bovenkant van de telefoon komt. Volgens het bedrijf hoef je je weinig zorgen te maken dat dat specifieke systeem kapot gaat. De motor moet namelijk 300.000 keer open en dicht kunnen, wat neer komt op 150 keer per dag gedurende 5,5 jaar.

Achterop zitten drie camera’s. Allereerst is er een 48 megapixel-camera, die voor de meeste foto’s gebruikt wordt. Ook is er een groothoeklens van 16 megapixels en een telefotolens van 8 megapixels. De telefoon kan 4K-video’s met 60 frames per seconden opnemen.

Meerdere configuraties

Net als bij de 6T zit er ook weer een vingerafdrukscanner in het scherm. OnePlus stelt echter dat deze bij de 7 Pro twee keer groter is dan die in de 6T. Ook bevat de telefoon een nieuw stereo speaker-systeem, met Dolby Atmos-geluid. Tot slot is er een 4.000 mAh-accu, wat weer groter is dan de 3.700-variant in de 6T. Draadloos opladen is echter niet mogelijk.

De OnePlus 7 Pro wordt beschikbaar in drie varianten. Allereerst is er een model met 6 GB aan RAM-geheugen en 128 GB aan opslag, die je voor 709 euro kunt kopen. De variant met 8 GB RAM-geheugen en 256 GB aan opslag is voor 759 euro beschikbaar, en de versie met 12 GB RAM-geheugen en 256 GB opslag kost 829 euro.

Die prijzen houden overigens ook in dat OnePlus nu Apple en Samsung direct aan het aanvallen is. De goedkoopste versie van de telefoon is namelijk al 150 euro duurder dan zijn voorganger, en zit nu echt in het premium-segment. De laatste telefoons van Apple en Samsung zijn met prijzen van ruim duizend euro echter nog weer een flink stuk duurder.