Zelfrijdende auto van Google opnieuw betrokken bij ongeluk

Een zelfrijdende Lexus van Google is dit weekend betrokken geraakt bij een ongeluk. Er zijn geen gewonden gevallen, maar de auto is wel zwaar beschadigd. Volgens Google werd de Lexus RX 450h van de zijkant geraakt door een voertuig dat een rood verkeerslicht negeerde.

Dat laat Google in een verklaring weten aan 9to5Google. Het ongeval vond plaats in Mountain View, Californië. Google rijdt in vier verschillende staten rond met zelfrijdende auto’s: Washington, Californië, Arizona en Texas. Het bedrijf heeft 24 zelfrijdende auto’s van het type Lexus RX 450h rondrijden. Daarnaast rijdt het met 34 prototypes van zijn zelfrijdende ‘golfkarretjes’.

Volgens Google had zijn auto minstens zes seconde een groen licht voordat het het kruispunt overstak. Het lijkt er dan ook op dat de bestuurder van de andere auto hier fout zat. Meer informatie is tot nu toe niet bekend. Google publiceert elke maand een rapport over zijn project rondom zelfrijdende auto’s. Het is waarschijnlijk dat het bedrijf in het eerstvolgende rapport aandacht gaat besteden aan het ongeval.

Begin dit jaar vond ook al een ongeval plaats met een Lexus van Google, waarbij de zelfrijdende auto wel fout zat. Zowel de auto als de bestuurder grepen niet zelf in toen het een obstakel wilde omzeilen, waardoor het voertuig tegen een bus aan reed.