Online supermarkt Picnic start over twee weken met bezorging in Almere

Als je je boodschappen wilt laten bezorgen door één van de grote supermarkten, dan betaal je bezorgkosten. Ergens logisch, want er moet iemand met de spullen naar je huis rijden. Desondanks is het, samen met het hoge minimale bestelbedrag, een drempel voor mensen om boodschappen te laten bezorgen. Picnic wil dat anders doen: boodschappen gratis thuisbezorgd met een minimaal bestelbedrag van ‘slechts’ 25 euro. Na Amersfoort en Utrecht, lanceert het bedrijf zijn dienstverlening op 1 september in Almere.

Picnic rolt zijn diensten langzaam uit in Nederland. In elke stad waar het bedrijf boodschappen wil bezorgen, heeft het immers een distributienetwerk nodig. Het kan daarbij niet leunen op een bestaand netwerk van een fysieke supermarkt, want die heeft het bedrijf niet. Dat is nadelig als het gaat om de snelle uitrol. Tegelijkertijd scheelt het in de overhead en kan het bedrijf juist daarom alles zo optimaliseren dat gratis bezorging mogelijk is, legde één van de oprichters eerder dit jaar uit.

Utrecht

De online supermarkt is begonnen in Amersfoort, daarna uitgebreid in een paar kleine plaatsen in de omgeving en dit voorjaar is het bedrijf in Utrecht gestart. Daar staan nog steeds mensenin de wachtrij die de dienst graag uit willen proberen en wordt het aantal klanten langzaamaan uitgebreid.

Ik woon zelf in Utrecht en heb het inmiddels een aantal keer gebruikt. Je hebt drie vaste bezorgmomenten per week waar je uit kunt kiezen en je weet uiteindelijk bijna tot op de minuut nauwkeurig wanneer ze komen. Bestellen gaat snel en makkelijk via de app en je hebt tot de dag voor je bezorging 22:00 uur om je bestelling te plaatsen, waarna je meteen afrekent met iDeal. Je boodschappen worden bezorgd in plastic tassen die de bezorger de volgende keer weer meeneemt. Ook statiegeldflessen nemen ze mee, waarna het geld op je rekening wordt gestort. Ideaal!

Picnic

Het assortiment is nog wel beperkt, maar wordt continu uitgebreid en er wordt ook echt geluisterd naar suggesties. Picnic zorgt er niet voor dat ik nooit meer in de supermarkt kom, maar wel een stuk minder vaak. En ik hoef nooit meer te sjouwen met grote en zware producten, want juist die laat ik één keer per week bezorgen.

Almere

Terwijl in Utrecht nog steeds mensen in de wachtrij staan, is Picnic in Almere deze zomer gestart met het opbouwen van een wachtlijst. Daar staan inmiddels ruim 2000 mensen op en Picnic hoopt dat dat er uiteindelijk 3000 zijn op 1 september. Als dat gelukt is, geeft de bezorgdienst alle klanten in de stad een gratis bosje bloemen.

In totaal heeft Picnic op dit moment zo’n 10.000 klanten in Utrecht, Amersfoort, Leusden, Soest en Maarssen. In die steden zijn de opvallende elektrische karretjes van de online supermarkt inmiddels een vast onderdeel van het straatbeeld geworden.