Online supermarkt Picnic groot succes: Breidt uit naar Leusden

De online supermarkt Picnic, dat twee maanden geleden in Amersfoort gelanceerd werd, laat weten te gaan uitbreiden naar een nieuwe stad: Leusden. Michiel Muller, een van de oprichters, laat weten dat er inmiddels 5.000 gebruikers van de app zijn en er zelfs enige tijd een wachtlijst voor het gebruiken van de app was. Inmiddels rijden er 17 elektrische vrachtwagentjes rond door Amersfoort en zijn ze klaar om uit te breiden.

Picnic is een online supermarkt, waar we al eerder over schreven, met een geheel nieuwe distributiemethode. Hierdoor zijn ze in staat om boodschappen zonder onnodige tussenschakels en zonder fysieke winkels in verschillende wijken rond te brengen.

De boodschappen worden besteld en afgerekend via een speciale app en daarna in een zelfgekozen tijdsvak bezorgd door elektrische vrachtwagentjes. Deze elektrische vrachtwagentjes zijn zelf ontworpen door Picnic en worden gemaakt op een onderstel van een Franse autofabrikant. Deze werd echter overvallen door het overweldigende succes en kon de vraag niet aan waardoor Picnic nog niet eerder kon uitbreiden.

7c448d52-5d8e-4f31-9a1b-ebf94d0f5ac8

Mede-oprichter Frederik Nieuwenhuys laat weten dat ze inmiddels een tweede leverancier hebben gevonden, een Italiaans bedrijf. Hierdoor kan er binnenkort uitgebreid worden.

Special distributiemethode

Door de speciale distributiemethode is Picnic in staat om de boodschappen zonder bezorgkosten te bezorgen. Daarnaast wordt er door producten te vergelijken met de concurrent en door voorspellingen te doen aan de hand van data geprobeerd de laagste prijs te hanteren.

Leusden is niet de enige stad waar Picnic van plan is om naar uit te breiden. Michiel Muller laat weten dat ook Utrecht, Almere en Apeldoorn voor volgend jaar op de planning staan. Muller laat weten: “Het is een flinke operatie om in een grote stad te gaan bezorgen. Alleen al voor een stad als Utrecht hebben we bijvoorbeeld bij aanvang al tussen de 40 en 60 bezorgwagentjes nodig.”