Online zwangerschapstest geeft je gelijk advies bij een positieve uitslag

Het is een van de meest vreemde en bijzondere momenten die je als vrouw mee kunt maken: je doet een zwangerschapstest en ziet een positieve uitslag verschijnen. “Help!” is je eerste gedachte, en eigenlijk gelijk daarna: “Wat moet ik nu allemaal gaan regelen?!” Om al die onzekerheid gelijk maar in de kiem te smoren is er nu een connected zwangerschapstest met Bluetooth-technologie: Wanneer de uitslag van de test positief is, wordt er gelijk een signaal naar een bijbehorende zwangerschapsapp gestuurd die je vertelt wat je nu moet doen.

De First Response zwangerschapstest is ontwikkeld in samenwerking met Qualcomm, en claimt de eerste slimme test te zijn. Waar een gewone test je niet zo heel veel wijzer maakt behalve dat er zwangerschapshormoon in je lichaam is aangetroffen, krijg je als aanstaande moeder met dit apparaat meteen meer informatie.

Zo wordt ook het hele proces voor het doen van de test duidelijk uitgelegd: hoe je precies een urinesample kunt nemen en wanner je dat het beste kunt doen. Tijdens de wachtperiode van 3 minuten waarin de testresultaten duidelijk moeten worden biedt de app rustgevende beelden en muziek, alvorens de definitieve uitslag op je schermpje verschijnt.

keh67iixanycjnrp1hxn

Nooit meer een onduidelijke testuitslag

Zie je nou wel of niet een blauw streepje? Ongeduldige vrouwen die al vroeg in de zwangerschap een test doen, zitten vaak uren te turen op hun teststrip of ze nu wel of niet een positieve uitslag in beeld zien. Soms is het met het blote oog immers maar heel moeilijk te zien, als gevolg van de geringe hormonen die op dat moment in je lichaam aanwezig zijn.

Met First Response behoort die onzekerheid tot het verleden: je krijgt de uitslag van de test direct in de app te zien, en de concentratie zwangerschapshormoon wordt dus tegen een benchmark gelegd om te bepalen of je wel of niet een positieve uitslag te zien krijgt. Maar wat vooral prettig is, is dat de app gelijk informatie geeft over de vervolgstappen na je test.

hdu5y7lthf9rzyodfmza

Wanneer je uitslag bijvoorbeeld negatief is, krijg je gelijk tips en informatie om je kansen op een zwangerschap te vergroten, als je tenminste hebt aangegeven dat je dit graag wil. Als je test positief is, krijg je direct de uitgerekende datum van je zwangerschap te zien: de hoeveelheid zwangerschapshormoon in je lichaam is immers een zeer betrouwbare indicator van hoe lang je op dat moment al zwanger bent. Ook geeft de app tips over gezonde voeding en dat je nu bijvoorbeeld foliumzuur zou moeten gaan slikken.

Je kunt de First Response-app trouwens ook gebruiken als menstruatie tracker, of als zwangerschapsdagboek tijdens je eventuele zwangerschap. Aan informatie is het dus een vrij complete bron voor vrouwen die zwanger willen worden.

In verhouding tot een ‘normale’ zwangerschapstest is de First Response test wel wat duurder: Hij kost in de VS 15 tot 22 dollar. Maar voor wie graag gelijk volledige duidelijkheid heeft valt die prijs nog alleszins mee, al blijft het zonde dat je de test na gebruik weg moet gooien (inclusief kostbare bluetooth sensor). In Nederland is de test voorlopig nog niet verkrijgbaar, maar in de VS is hij later dit jaar te koop.

xy7fpqiafiffmgz8icyb