Onmisbare apps in crisistijden: deze apps worden massaal weer gedownload

onmisbare apps - numrush

Op dit moment zit heel Nederland in hetzelfde schuitje, in quarantaine. We mogen alleen de deur nog uit voor de echt belangrijke zaken, zoals een boodschap. Vrienden zien we niet meer, behalve de 2 personen die tot jouw quarantaineclubje behoren. Gelukkig leven we in een online tijdperk, waardoor we onze vrienden en familie alsnog kunnen spreken. Er is een interessante verandering gaande in de populaire apps die nu massaal gedownload worden.

De coronacrisis houdt ons allemaal in de greep en om te voorkomen dat de muren op ons afkomen in huis, zoeken we online contact. Er bestaan een hoop apps waarmee we ons allemaal met elkaar kunnen verbinden, zoals WhatsApp. Daarnaast is iedereen plotseling over zijn belangst heen en praten we via ons schermpje naar elkaar via apps als Houseparty, Google Hangout en Zoom. Maar er is meer. Want we blijken weer meer zin te hebben om spelletjes met elkaar te spelen om op die manier contact met elkaar te onderhouden. 

Deze onmisbare apps worden nu massaal gedownload:

Streamingdiensten

Nu we zoveel tijd in huis moeten besteden, zijn de streamingdiensten onze grootste vrienden. De apps Netflix, Disney Plus en Videoland zijn de afgelopen tijd massaal gedownload. We kunnen niet met onze vrienden afspreken, en juist daarom is het natuurlijk logisch dat we de afleiding ergens anders zoeken. En wat is er dan beter dan een flinke binge-watch avond met je jezelf (of je huisgenoten).

Sporten

Ook de sportscholen zijn dicht en we willen natuurlijk wel fit en gezond blijven. Daarvoor zijn sportapps de ideale uitkomst. Om toch nog een beetje van de frisse lucht te kunnen genieten, zijn een hoop mensen flink aan het hardlopen. De app Runkeeper wordt dan ook massaal gedownload. Evenals andere sportapps zoals SWEAT: Kayla Itsines fitness en 7 Minute Workout.

Wordfeud

Jaren geleden waren we allemaal bezig met Wordfeud, de scrabble onder de apps. Hoewel het in de afgelopen jaren voornamelijk gebruikt werd door ouders, ooms en tantes, zijn nu ook vooral weer een hoop jongeren begonnen aan dit spel. Logisch. Het is een fijn spelletje dat je er zo even bij kunt pakken, om het vervolgens niet meer weg te kunnen leggen.

TikTok

Mocht je nog niet helemaal bekend zijn met het medium, dan is dit je kans om het helemaal uit te vogelen. De jongere generatie gebruikt het al massaal en hoewel de rest misschien nog een beetje terughoudend was en zich vooral op Instagram liet gaan, zal ook hier nu langzaam verandering in komen. Met zoveel vrije tijd heb je immers genoeg tijd om jezelf van een creatieve kant te laten zien op dit videoplatform of om alle video’s hierop eens rustig te bekijken. Het aanbod is tenslotte gigantisch.