‘Onthulling slimme speaker Facebook uitgesteld na dataschandaal’

Facebook

Facebook zou de onthulling van zijn slimme speaker uitstellen. Reden is de publieke verontwaardiging die ontstaan is na het dataschandaal met Cambridge Analytica. Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De speaker krijgt een touchscreen, een digitale assistent en biedt de mogelijkheid om te videobellen.

De bedoeling was dat de slimme speaker op de ontwikkelaarscsonferentie F8 in mei onthuld zou worden. Daar ziet het bedrijf nu echter vanaf. Facebook wil de speaker beter gaan beoordelen om de juiste afwegingen te maken over het verzamelen van gebruikersdata.

Dataschandaal

Eerder deze maand kwam het sociale medium in opspraak, toen bleek dat gegevens van 50 miljoen gebruikers misbruikt werden door Cambridge Analytica voor de presidentsverkiezingen in 2016.

Het sociale medium zou er bovendien tijdens interne tests met potentiële gebruikers al achter zijn gekomen dat mensen zich niet comfortabel voelen met een fysiek product van Facebook in huis. Reden is dat het bedrijf grote hoeveelheden persoonlijke data verzameld.

Volgens de ingewijden komt de speaker naar verwachting in het najaar in de Verenigde Staten op de markt.