‘Ontslagen bij SoundCloud slechts genoeg om het dit jaar te redden’

Soundcloud

De ontslagen bij SoundCloud zijn slechts genoeg om het nog dit jaar vol te houden. Dat hebben oprichters Alexander Ljung en Eric Wahlforss gezegd op een bijeenkomst voor medewerkers, schrijft TechCrunch. Deze maand werd bekend dat de muziekstreamingsdienst 173 mensen ontslaat, 40 procent van zijn personeel. In een verklaring die SoundCloud publiceerde, zegt het bedrijf dat de ontslagronde nodig was om succes op de lange termijn te boeken.

Anonieme medewerkers vertellen aan TechCrunch dat Ljung en Wahlforss hebben toegegeven dat er dankzij de ontslagronde genoeg geld is om “tot het vierde kwartaal” te blijven bestaan. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigde tegen TechCrunch dat het genoeg geld heeft voor de rest van dit jaar, maar zei niets over 2018 en verder. Het bedrijf is volgens de woordvoerder in gesprek met potentiĆ«le investeerders.

Ontslagen voor eerste werkdag

Ondanks de aankomende ontslagronde, bleef SoundCloud volgens TechCrunch medewerkers in dienst nemen. Sommige mensen begonnen slechts twee weken voor het bedrijf bijna de helft van zijn medewerkers ontsloeg. Een bijna-medewerker beschrijft in een blog dat hij op 17 juli bij SoundCloud aan de slag zou gaan. De positie waarvoor hij was aangenomen, werd na zijn sollicitatie echter geschrapt. Hij kreeg dit volgens zijn blog op 7 juli te horen.

De ontslagronde van vorige week heeft volgens Ljung geen invloed op de diensten van het bedrijf. SoundCloud blijft werken aan omzetgroei, onder meer met SoundCloud Go. De betaalde dienst is sinds dit voorjaar ook beschikbaar in Nederland.