Ontwikkelaar tovert iPhone 6s om in eenvoudige weegschaal

3D Touch is de belangrijkste nieuwe feature van de iPhone 6s. Het drukgevoelige scherm zorgt ervoor dat je je smartphone op een totaal nieuwe manier kunt bedienen, maar daar blijft het niet bij.

Het scherm van de iPhone kan heel nauwkeurig onderscheiden hoeveel druk er op wordt gezet. Dat is niet alleen handig als je snelkoppelingen wilt toevoegen aan app-iconen of previews van een website wilt checken, zo blijkt uit de vinding van ontwikkelaar FlexMonkey. Hij heeft namelijk een applicatie ontwikkeld die je iPhone 6s omtovert in een (erg dure) weegschaal.

De iPhone-app heet Plum-O-Meter en is vooral bedoeld om twee pruimen (of andere kleine voorwerpen) met elkaar te vergelijken. De applicatie is niet zo uitgebreid, dus je krijgt na het wegen van de twee voorwerpen op je iPhone alleen te zien welke het zwaarst is. Het zal volgens FlexMonkey ook niet lukken om hier exacte gewichten aan te koppelen, omdat de iPhone de druk in percentages meet.

Mocht je zelf aan de slag willen met deze iPhone-weegschaal, dan kun je de broncode van FlexMonkey downloaden via GitHub.