Onzekerheid over toekomst van Intel als wearable-fabrikant

Intel

Intel zou mogelijk stoppen met het maken van wearables. Dat schrijft TechCrunch op basis van anonieme bronnen. De New Devices Group die zich hier mee bezig houdt, zou worden uitgedund of zelfs helemaal verdwijnen. Een deel van het personeel zou al op de hoogte zijn gesteld dat ze waarschijnlijk hun baan kwijtraken. Intel ontkent dat het stopt met wearables, maar reageert niet specifiek op de ontslagen en op het eventueel opheffen van NDG.

Op het gebied van wearables heeft Intel de afgelopen drie jaar diverse overnames en samenwerkingen gedaan. Zo nam het het bedrijf Basis over, dat fitnesshorloges maakte. Later werd Reckon ingelijfd, een bedrijf dat slimme brillen maakt voor bijvoorbeeld wielrenners en snowboarders. En de chipfabrikant ontwikkelde een system-on-a-chip, een computer ter grootte van een knoop speciaal voor wearables: de Curie.

Deze zomer had Intel te maken met een grote tegenslag op het gebied van wearables: de Basis Peak werd teruggeroepen vanwege het risico op oververhitting. Het bedrijf besloot daarop om helemaal te stoppen met de fitnesshorloges. Het uitkleden of opheffen van de New Technologies Group, waar Peak onder viel, klinkt dan ook best logisch.

Reactie

Intel zegt echter tegen TechCrunch zeker niet te stoppen met wearables:

We zijn zelfs bezig met een aantal producten waar we heel erg enthousiast over zijn. Eerdere lanceringen laten zien wat we doen op het gebied van wearables, zoals de TAG Heuer Connected Watch en de slimme zonnebril Oakley Radar Pace.

Het lijkt er dan ook vooral op dat Intel zijn focus verschuift op het gebied van wearables, maar hier zeker nog wel mee door blijft gaan.