Ook FC Utrecht mengt zich in de wereld van eSports en zoekt een FIFA17-kampioen

Na PSV en Ajax gaat ook FC Utrecht zich mengen in de wereld van eSports. De voetbalclub zoekt namelijk naar een FIFA17-kampioen, voor een groot toernooi op 6 januari en uiteindelijk de landelijke competitie. Dit schrijft de voetbalclub op haar website.

De voetbalclub zoekt naar twee eSporters: een junior en iemand boven de dertien. Op 6 januari zijn er dan ook twee toernooien, een voor kinderen en een voor de oudere spelers. Voor beide wedstrijden moet echter wel vijf euro betaald worden. Maar de uiteindelijke winnaar van het toernooi voor oudere kinderen en fans mogen uiteindelijk FC Utrecht vertegenwoordigen in een landelijk toernooi. De winnaar van de junioren krijgt “een mooie prijs”.

Competitie

Bij de junioren mogen alleen leden van de Junior Tigers meedoen. Zij spelen op de PlayStation 4 in een Champions League format. Dit betekent dat er een groepsfase is, daarna een knock-out-fase en uiteindelijk de finale. Deze wedstrijd duurt van 09.00 tot 13.00 uur. Vanaf 14.00 tot 18.00 uur spelen de supporters die ouder zijn dan dertien. Zij gaan eenzelfde soort toernooi door, maar winnen dus uiteindelijk de titel van vertegenwoordiger voor FC Utrecht.

Geïnteresseerden kunnen zich tot dinsdag 2 januari aanmelden. De toernooien vinden plaats op de Noordpromenade van Stadion Galgenwaard. Of de wedstrijden ook live te volgen zijn, is niet bekend.