Ook Haarlem heeft nu zijn eigen 3D Printer winkel

3D Printing wordt steeds populairder en dus openen er ook in Nederland steeds meer winkels waar je de apparaten kunt kopen of uitproberen. Volgende week is Haarlem aan de beurt: Daar opent op 9 oktover de Zmorph 3D print flagshipstore. De winkel aan de Gedempte Oudegracht wordt ruim 155 m2 groot.

De 3D Printer shop is het initiatief van Multi-3Dprint, de Nederlandse importeur van Zmorph printers en 3D accessoires. De oprichters hebben specifiek voor Haarlem gekozen. De stad leent zich in de eerste plaats uitstekend voor een nieuwe hippe winkel. Daarnaast wordt in deze regio ook gewerkt aan een 3D Makers Zone waar bedrijven, kennis- en onderwijsinstellingen met innovatieve technieken kunnen samenwerken.

141964-ZMorph2-RED-960-2-5192c6-large-1411029033

Zelf producten printen wordt steeds eenvoudiger. Een 3D printer kan echter voor meer doeleinden worden ingezet. Zmorph werkt met eenvoudig te verwisselen printkoppen. De gebruiker kan nu frezen of graveren, keramiek of rubber vormen, plastic of nylon voorwerpen creëren en kan zelfs werken met vloeibare chocolade of cakebeslag.

De Zmorph winkel krijgt een compleet eigen uitstraling. Alle printkoppen worden uitgestald en aan het werk gezet. Zo ontstaat een compleet beeld van 3D printtechniek mogelijkheden. De winkel zal ruimte bieden aan ontwerpers, zij kunnen eigen creaties uitprinten en uitgebreid testen. De Nederlandse importeur zal 3D print introductieworkshops verzorgen voor geïnteresseerden en kopers bijstaan met een uitgebreide cursus. Daarnaast presenteren zij de nieuwste elektronische gadgets en verkopen unieke t-shirts met kleur veranderende opdruk.

De winkel zal op 9 oktober spectaculair worden geopend met een feestje. Om 16:00 uur wordt de rode loper uitgerold en het pand officieel geopend.