Ook LG kondigt smart activity tracker aan

Als in 2012 tijdens de CES duidelijk werd dat techniek sociaal moest worden, is het thema van 2013 duidelijk dat techniek draagbaar moet worden. Dat merken als Fitbit en Withings daar op inhaken is logisch, maar tussen de 20.000 nieuwe gadgets was ook een vreemde eend te vinden: LG kondigde hun eigen activity tracker aan.

Wie de eerste beelden van de tracker ziet, zal zeggen dat hij wel een beetje bekend voor komt. Logisch, want bij het ontwerpen van de zwarte armband met een dot-matrix display is wel heel erg goed gekeken naar Nike’s Fuelband.

Tegelijkertijd heeft de armband een aantal leuke features. Zo is het apparaat te bedienen middels een touchscreen, waar Nike’s armband nog met een (kwetsbare) drukknop te besturen is. Daarnaast is LG een stap verder gegaan voor wat betreft de Bluetooth sync met je telefoon. Zo geeft de armband aan wie er belt wanneer je smartphone afgaat. Overigens kan het armbandje niet alleen met je telefoon synchroniseren, maar zal hij ook via de nieuwe serie TV’s van het merk data kunnen uitwisselen.

LG repte tijdens de CES nog niet over verkoopprijzen of beschikbaarheid, behalve dan dat het bandje deze zomer op de markt moet verschijnen. Bij The Verge hadden ze de eerste hands-on te pakken: