Ook Nokia werkt aan buigbare smartphone schermen

Na LG en Samsung heeft ook Nokia bekend gemaakt te werken aan een buigbaar smartphone scherm. Nokia demonstreerde hun progressie tijdens een Amerikaanse beurs en maakte daar bekend dat het scherm zo flexibel is, dat het kan worden opgevouwen.

Het van origine Finse bedrijf liet in San Diego een video zien, waarin we zien dat een smartphone scherm in drie delen wordt opgevouwen. Het display is overigens niet van superkwaliteit: 1280 bij 720 pixels op 5.9 inch. Het scherm kan worden gevouwen met een radius van 4 mm, een andere variant die als een boek kan dubbelvouwen tot 2 mm.

Koreaanse grootmachten Samsung en LG lieten al eerder weten bezig te zijn met flexibele en zelfs buigbare telefoons. Waar Samsung zich vooral bezig houdt met research en beloftes, liet LG al prototypes zien van hun schermtechnologie tijdens de beurs en werkt het intussen ook al aan flexibele batterijen.

Beide merken lanceerde ook al een bescheiden eerste versie van een ‘buigbare’ smartphone: Samsung’s Galaxy Round lanceerde kort voor de LG G Flex.