‘Ook vervangende toestellen Samsung Galaxy Note 7 oververhitten’

Ook de batterijen van vervangende toestellen van de Samsung Galaxy Note 7 oververhitten en raken heel snel leeg. Dat schrijft The Wall Street Journal na klachten uit Zuid-Korea. Samsung biedt klanten van een Galaxy Note 7 een vervangend toestel omdat de batterij oververhit kan raken.

Extra pijnlijk dus dat ook de vervangende toestellen te maken hebben met problemen. The Wall Street Journal schrijft dat Samsung bevestigd heeft dat er in Zuid-Korea klachten zijn binnengekomen over deze toestellen. Het bedrijf begon daar vorige week met het uitdelen van vervangende smartphones. Naast oververhitting zouden de batterijen zou erg snel leeg raken, zelfs als ze worden opgeladen.

Volgens een woordvoerder van Samsung is er echter niet veel aan de hand. Tegen de Wall Street Journal zegt hij dat de problemen los zouden staan van batterijproblemen en dat het om incidenten gaan. De problemen met de vervangende toestellen zouden voortkomen uit problemen met de massaproductie. Wat dat precies inhoudt, zegt hij er niet bij. De problemen met de Galaxy Note 7 zouden het gevolg zijn van een te haastig Samsung, dat na geruchten over een karige iPhone 7 met zijn toestel een dreun wilde uitdelen aan zijn grootste concurrent Apple.

In Zuid-Korea circuleren volgens Samsung nog 200.000 oude toestellen rond die vervangen moeten worden. In de Verenigde Staten zou het gaat om 1 miljoen toestellen die teruggeroepen moeten worden. Wereldwijd zouden al 2,5 miljoen toestellen verkocht zijn. De Galaxy Note 7 was in Nederland nog niet in de verkoop gegaan toen de problemen bekend werden.