Ook VodafoneZiggo ziet omzet dalen wegens afschaffing dataroaming

Zowel de omzet als de winst van VodafoneZiggo is in het afgelopen kwartaal gedaald. De grootste oorzaak van de omzetdaling was het afschaffen van dataroaming binnen Europa. Daarnaast speelde de daling in de verkoop van mobiele telefoons het bedrijf parten. Dat meldt NU.nl.

In totaal zette het bedrijf 972 miljoen euro om, 4 procent minder dan dezelfde periode een jaar eerder. De winst daalde naar 31 miljoen euro, tegenover de 54 miljoen euro van vorig jaar.  Naar eigen zeggen is de helft van de omzetdaling het gevolg van de afschaffing van roaming in de EU. T-Mobile gaf eerder vandaag een vergelijkbare reden voor de daling in zijn omzet.

Daarnaast kiezen consumenten volgens de provider vaker voor een Sim Only-abonnement. Daardoor worden er minder mobiele telefoons verkocht.

2018

Voor de rest van het jaar verwacht het bedrijf een stabiel jaar. Ook gelooft het in de groei in de rest van 2018 door klantgroei in het eerste kwartaal. Verder verwacht het fusiebedrijf dat de impact van de afschaffing van roaming af zal nemen.