Op afstand de deur openen met Premis van Kwikset, met ondersteuning voor Apple HomeKit

De wasmachine die met het energienetwerk praat, een slimme koelkast en zelfrijdende auto’s. ‘Smart’ lijkt nu al het codewoord van de CES 2016. Ook Kwikset, een fabrikant van slimme sloten, doet mee en lanceert een deurslot dat aan te sluiten is op Apple HomeKit.

Kwikset is één van de grootste fabrikaten van slimme deursloten en heeft vandaag zijn nieuwe slot Premis gepresenteerd. Het slimme slot is te besturen door middel van Siri op al je Apple-producten en via de speciale iOS-app. Nooit meer zoeken naar je sleutels dus!

Als eigenaar van het slot hebben daarbij de mogelijkheid om op afstand de deur op slot te doen of juist mensen binnen te laten. Ook is er bij het slot een mogelijkheid om tot 30 verschillende toegangscodes in te stellen. Hierdoor kunnen je verschillende gasten een eigen toegangscode geven. Door middel van de app is daarna in te stellen in op welke dagen of op welk tijdstip de code werkt.

Ook zijn in de app de status (open of op slot) van het deurslot te zien en kan er een melding worden ingeschakeld wanneer het slot wordt ontgrendeld. De Premis werkt daarnaast met alle andere producten die ontworpen zijn voor de Apple HomeKit, zoals lampen en thermostaten. Zo kan er ingesteld worden dat wanneer het slot ontgrendeld wordt de verwarming en de lampen aangaan.

De Kwitset Premis komt nog dit jaar op de markt; de prijs is nog niet bekend.