Op Google Autocomplete gebaseerd bordspel ‘Query’ krijgt app

We hebben het allemaal wel eens meegemaakt. Je zoekt iets op via Google en halverwege het intypen van de zoekterm geeft Google automatisch suggesties die ronduit lachwekkend zijn. Zo blijkt Google Autocomplete een onverwachte schatkist aan humor. Dat dachten Nikki Flowerday en Phoebe Stephens ook en zo was het idee van Query geboren.

query-card bordspel

Wat begon als spelletje door elkaar tekstberichten te sturen groeide in 2014 uit tot een compleet bordspel. Via Kickstarter werd ruim $12.000 opgehaald, flink wat meer dan de benodigde $7.500.

Anno 2015 zijn Flowerday en Stephens druk bezig met het ontwikkelen van een Query-app, waarmee ze het spelletje naar mobiel verplaatsen. De vrouwen hopen de app aanstaande lente te onthullen.

Elke speler krijgt een kaartje met het begin van een zin. Achter de zin staan vier verschillende opties waarmee de zin kan eindigen. Het doel is om de juiste zin te raden en op die manier punten te sparen. De speler met de meeste punten wint.

Het spel is gericht op personen boven de 14 jaar, maar er wordt nagedacht over een editie voor volwassenen. Voordat dit zo ver is zal eerst de app gelanceerd gaan worden. Het ontwikkelen van de app heeft één grote uitdaging: hoe voorkom je dat spelers het antwoord opzoeken via Google? Maar zoals de makers zeggen: “Het spel moet gewoon een grote gezelligheidsfactor hebben”.

ces-2015-banner-eventwall