Op Stanford University is informatica het populairst onder vrouwen

De universiteit Stanford heeft bekendgemaakt dat de richting informatica voor het eerst de meest gekozen ‘major’ is onder vrouwen. Een goed voorteken voor de door mannen gedomineerde techindustrie.

Op basis van aangegeven voorkeuren van vrouwelijke studenten blijkt dat 214 studentes hun major doen in de richting informatica. Dat komt overeen met ongeveer 30 procent van de majors in de afdeling. Menselijke biologie, voorheen de meest gekozen major, is de één na populairste afstudeerrichting: daar doen 208 vrouwen aan mee.

Volgens Eric Roberts, professor aan de Californische universiteit, voelen vrouwen zich meer comfortabel om voor deze richting te kiezen:

We’ve crossed that threshold where women feel supported and comfortable. What we need to do is not turn anyone away because they feel unsupported, and a vibrant core community with a critical mass is essential.

Deze nummers zijn noemenswaardig aangezien de universiteit in het verleden veel studenten heeft opgeleid die grote techbedrijven hebben opgericht, onder andere Tahoo en Google. Daarnaast kampt Silicon Valley met een groot diversiteitsprobleem: vrouwen en niet-blanke mannen zijn nauwelijks vertegenwoordigd.

Over het algemeen is informatica de populairste afstudeerrichting op Stanford: ongeveer twintig procent van alle afstudeerders kiest voor informatica.