Opblaasbaar kinderzitje voor in de auto straks de nieuwe standaard?

In Nederland zijn kinderzitjes sinds 2006 verplicht voor kinderen tot 1.35M. Tot je kind 18 kilo weegt is een zitje met zijsteunen verplicht, daarna mag je ook een zitverhoger gebruiken. In ieder geval betekent het dat je jaren in de weer bent met het installeren van allerlei formaten kinderstoelen op je achterbank, om nog maar te zwijgen van de hoeveelheid ruimte die ze innemen als je ze allemaal op zolder moet gaan stallen.

Volvo heeft nu een mogelijke oplossing: Een opblaadbaar kinderzitje. Het zitje past als je de lucht er uit laat gewoon in een kleine tas. Wanneer je hem wilt gebruiken zorgt een ingebouwde pomp ervoor dat het stoeltje in 40 seconden is opgeblazen. Desgewenst kun je opblaadmechanisme zelfs activeren via een bluetooth connectie met je smartphone.

maxresdefault

Zoals de veiligheidsrichtlijnen voorschrijven is het zitje naar de achterkant van je auto gericht en volgens Volvo is het stoeltje geschikt voor kinderen tot 3 jaar oud. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer het stoeltje op de markt wil gaan brengen. Aan te nemen valt dat het dan eerst nog een aantal verplichte veiligheidstests zal moeten ondergaan.