Tesla-concurrent Opel Ampera-e niet goedkoper dan Tesla Model 3

Opel heeft de definitieve prijs van zijn volledig elektrische Ampera-e bekend gemaakt. De auto gaat in Nederland 41.000 euro kosten, voor de meest simpele uitvoering. Volgens de fabrikant heeft het voertuig een actieradius van 380 kilometer. Nederland is een van de eerste Europese landen waar de Ampera-e verkocht wordt.

De auto kan nu al besteld worden, maar wordt pas in 2018 geleverd. Naast Nederland komt het voertuig in Europa in eerste instantie beschikbaar in Duitsland en Zwitserland. De auto wordt nu al geleverd in Noorwegen. In de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Korea wordt de auto verkocht onder de naam Chevrolet Bolt EV.

Tesla Model 3

De Ampera-e wordt gezien als één van de concurrenten van de Model 3 van het mediagenieke Tesla. Die heeft volgens de fabrikant een actieradius van 346 kilometer. Hoeveel de auto in Europa exact gaat kosten, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten ligt de prijs op 35.000 dollar.

Naar verwachting gaat de auto in Nederland ongeveer 35.000 euro kosten. Dat zou betekenen dat Opel op basis van de prijs niet direct kan gaan concurreren met Tesla.