Opel’s Ampera-e wordt een betaalbare elektrische auto

Autofabrikant Opel gaat vanaf 2017 een volledig elektrische auto verkopen. Met de Ampera-e wil het autobedrijf de elektrische markt een stuk serieuzer gaan nemen. Hoewel er nog geen prijs bekend is gemaakt voor de nieuwe Ampera-e, zegt Opel dat hij voor een “bereikbare prijs” wordt verkocht. De verwachting is dus dat een elektrische auto niet veel meer zal gaan kosten dan een bezinevariant.

General Motors, het moederbedrijf van Opel, heeft het volgende over de elektrische auto te zeggen in een persbericht:

General Motors en Opel zijn ervan overtuigd dat elektrisch aangedreven auto’s een bepalende rol spelen in toekomstige mobiliteit. De baanbrekende technologie van de Ampera-e is een belangrijke stap op weg naar de realisatie van die visie.

Strikt gezien hebben we trouwens al eens over de nieuwe Ampera geschreven. In januari 2016 onthulde Chevrolet de Bolt, een elektrische wagen met een actieradius van 320 kilometer. Een auto die verdacht veel lijkt op de nieuwe van Opel, en dat is waarschijnlijk niet zonder reden. Opel is in Europa een groot merk van General Motors, dus het lijkt er op dat ze de Chevy Bolt daarom onder het Opel-merk hier gaan verkopen.

Tenminste, als het echt dezelfde auto is. Opel heeft nog geen technische specificaties van de Ampera-e gepubliceerd, dus we kunnen enkel de buitenkant van beide voertuigen vergelijken. In 2017 weten we meer.