Deze slimme paraplu vertelt je wat het weer wordt

Hoe handig zou het zijn als je paraplu je vertelt of je hem nodig hebt die dag? De nieuwe slimme paraplu die is gemaakt door medewerkers van Samsung, Opus One, kan je dit binnenkort vertellen! De paraplu kun je door middel van bluetooth verbinden met je telefoon en meld je elke ochtend de weersvoorspellingen.

Voordat je de deur uitloopt, schud je simpelweg met het handvat en het ingebouwde LED-lampje zal dan rood of groen branden; rood betekent dat regen onderweg is en groen staat voor ‘je kunt mij met een gerust hart thuislaten’.

Trillend handvat

Maar dat is nog niet het enige. De Opus One laat je weten wanneer je een bericht of melding krijgt op je telefoon in de vorm van trillingen. Het handvat gaat trillen zodra je wordt gebeld of je een melding krijgt dat je moet checken. Bovendien kun je de smart umbrella zien als het nieuwe ‘Zoek mijn iPhone’: wanneer je je telefoon – of de paraplu zelf – ergens achterlaat, zal het andere apparaat je dit laten weten door een melding, voordat je al te ver weg bent.

De Opus One is tot nu toe alleen te verkrijgen in Japan en Korea ongerekend voor zo’n 100 euro. Niet bepaald goedkoop voor een paraplu, maar zoals Samsung zelf zegt ‘gezien de weersvoorspelling en notificatie functies is het dé paraplu die iedereen zou moeten hebben’.

De designers hebben er daarnaast ook voor gekozen om het doek te maken van ponge zijde. Dit zou de paraplu extra waterafstotend maken. Verder functioneert het handvat op vier AAA-batterijen en de makers zeggen dat de Opus One dan een jaar meekan onder normaal gebruik. Of je kiest ervoor om een simpele paraplu van vijf euro zonder fancy ponge zijde.