‘Opvolger iPhone 6 wordt tegelijk met Apple Watch gelanceerd’

We zijn net een beetje gewend aan de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus, maar een opvolger zou al aanstaande zijn. Volgens bronnen dicht bij het Amerikaanse bedrijf zou een lancering van de iPhone 6s en de iPhone 7 sneller plaats kunnen vinden dan gedacht.

Volgens het weblog Stabley Times zou een bron binnen een van de logistieke partners van Apple hebben verklaard dat het bedrijf voortaan elke 6 maanden een nieuw product wil lanceren, in plaats van elk jaar. Met deze versnelde lanceringen zou Apple de concurrentie aan willen gaat met Samsung,  die bekend staan om hun snelle lanceringen van de Galaxy-modellen.

De bron stelt dat Apple een iPhone 6s zou willen lanceren in combinatie met hun smartwatch, de Watch. Dit slimme horloge zou in het voorjaar van 2015 op de markt moeten verschijnen. In september zou dan al een iPhone 7 op de markt komen. Een ander gerucht stelt dat de iPhone 7 dan pas in het voorjaar van 2016 zou verschijnen, maar die roddel krijgt vooralsnog weinig support.

Het zou ook nog kunnen dat Apple besluit een kleiner model iPhone te lanceren, zoals vorige week ineens bleek. Volgens dat gerucht zou de kleinere iPhone echter ook pas in het najaar van september komen, terwijl dan toch vaak de updates/upgrades van de huidige modellen worden aangekondigd.

Dat Apple de strijd aan zou willen gaan met Samsung door sneller nieuwe producten te lanceren, was al langer onderwerp van menig gerucht: direct na de lancering van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus gingen die geluiden al op. Of het daadwerkelijk zo is én of het de beste tactiek is, zal de tijd ons moeten leren.