Vergeet de Snapchat Spectacles, met de ORBI Prime kun je 360-gradenvideo’s opnemen

ORBI Prime

360-gradenvideo’s winnen aan populariteit, maar de camera’s die je ervoor hebt zijn niet altijd even gemakkelijk om mee te nemen. Wil je dus zo’n video maken, dan zul je dit vaak van tevoren moeten bedenken. Maar niet met de ORBI Prime. Deze zonnebril heeft die functionaliteit namelijk ook.

In de zonnebril zitten vier full HD-camera’s die samen een 360-gradenvideo in 4K-resolutie kunnen filmen. En dat kun je wel even volhouden, want de bril kan tot 90 minuten aan beeldmateriaal opnemen. Je hoeft niet bang te zijn voor schokkerige beelden, want er zit een ingebouwde beeldstabilisator in. Via de ingebouwde wifi s het ook mogelijk om de ORBI Prime draadloos te verbinden met je smartphone.

Zoals gezegd hoef je nu niet meer apart een camera mee te nemen, mocht je een video willen maken. Daarnaast is het niet langer nodig om na te denken over hoe je de camera precies vastmaakt, want hij staat gewoon op je neus. Toch zit er wel een groot nadeel aan de wearable: er zit een groot zwart, rond vlak onderaan de video’s.

Crowdfunding

De ORBI Prime staat nu nog op Indiegogo, waar het 75.000 dollar wilde ophalen. Met nog een dag te gaan is dat bedrag ruimschoots binnen, want de teller staat op het moment van schrijven op ruim 203.000 dollar.

Via de crowdfundingpagina is de bril nu nog te bestellen voor 349 dollar (330 euro). Zodra hij in de winkel ligt gaat hij ongeveer 500 dollar kosten. Mocht je hem bestellen, dan moet je nog wel even wachten voor je hem in huis hebt. De ORBI Prime is namelijk pas in augustus 2017 klaar.